Dag 5 Thessaloniki

16 maart zijn we met de bus naar Pella geweest.
Eerst gingen we naar een museum over de Griekse oudheid. We kregen hier een rondleiding. Dit was interessant om te zien en horen, maar het duurde wel heel lang. Hierna gingen we naar ruïnes van een aardbeving. Je kon ongeveer zien hoe de huizen er vroeger uit zagen. Ook kregen we verhalen te horen over deze aardbevingen en over hoe mensen in die tijd leefden.
We moesten weer in de bus en toen gingen we naar het gemeentehuis van Aridea. De burgermeester heeft ons dingen verteld over Aridea en over het Thermische badhuis dat daar plaatsvindt. Na zijn toespraak zijn we hier ook heen geweest. Hij heeft ons dit cadeau gedaan! De zwembaden waren buiten dus we dachten dat het heel koud zou zijn, maar het was heerlijk in de zon en het water was 37 graden. Er waren ook zwembaden bij de watervallen, maar wij hadden helaas geen toestemming om ook hierin te zwemmen. We hebben een uur gezwommen en toen gingen we uiteten. We kregen lekkere Griekse gerechten, zoals souvlaki.
We hebben lang in de bus gezeten, maar eigenlijk was dit heel gezellig. We hadden muziek opgezet en iedereen praatte met elkaar. Iedereen kan het heel erg goed met elkaar vinden en dat maakt alles ook heel leuk, maar maakt het afscheid zaterdag wel weer lastiger.
Al met al was het een hele leuke dag.
By | 2017-09-18T20:40:56+00:00 maart 16th, 2017|Thessaloniki|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment